keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Tilannekatsaus

Ajattelin tähän väliin kirjoittaa pienen tilannekatsauksen. Tuntuu, että nyt tapahtuu niin paljon ettei perässä tahdo pysyä! Kaikki on ainakin allekirjoittaneelle uutta ja jännittävää, vaikka en projektissa olekaan vetovastuussa. Viimeksi kerroin, että teimme Kastellin kanssa hankintasopimuksen muuttovalmiista talosta. Olkoonkin kyse muuttovalmiista, niin kyllä näin alkuun sitä tehtävää riittää ihan jo pohjatöissäkin. Todella nostan hattua kaikille, jotka ottavat sisustavalmiin talon ja viimeistelevät sisätilat samalla töissä käyden.

Tilanne on tällä hetkellä tontilla se, että talon paikalla on kaivettu kallio esille. Talon paikalla on vain melko syvä kuoppa, joka on kerännyt ihan kiitettävästi vettä. Muistan lukeneeni, että puro talon sisällä on hyvää feng suita, mutta luulen siinä piilevän myöskin kosteusvaurion vaaran. Tänään on siis vastahankittu rakennusmestari käynyt tontilla katsomassa perustuksia silmälläpitäen ehdottaen kuopan pohjan muotoilemista betonilla, jotta vesi ei kerääntyisi talon alle. Eli seuraavana vuorossa on kuopan tyhjennys, muotoilu betonilla, salaojat perustusten ympärille (jotka siis keräävät virtaavan veden, ettei vesi pääse alunperinkään talon alle), jonka jälkeen on pohjan soratäyttö. Sorapatjan päälle lähdetään sitten kasaamaan perustuksia.

Tässä ei vielä ole kertynyt vettä talon paikalle.
Lisäksi olemme vastikään saaneet Kastellilta alustavat lupakuvat. Kuvat olivat muuten oikein mallikkaan näköiset, mutta emme olleet ottaneet huomioon pesuhuoneeseen vaadittavaa "invaympyrää". Tämä siis pienensi vaatehuonetta hieman, hmpf. Vaikka sopii se lisätila sinne pesuhuoneeseenkin. Heti kun saamme viralliset kuvat laitetaan lupahakemukset vetämään!

Tulevan saunatuvan rajat on jo hahmoteltu maastoon.

Lisäksi porakaivon kilpailutus on käynnissä. Huh, monta asiaa samaan aikaan! Asiat alkavat nyt liikkua toivottavasti vauhdilla eteenpäin, ja arvioitu talopaketin toimitus on marraskuun loppupuolella tai joulukuun alkupuolella.

Seuraavaksi luvassa juttua uunituoreesta puuvarastosta, pysykää kuulolla!

-Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!