maanantai 29. elokuuta 2016

Talokaupat

Noniin! Nyt se on virallista! Viime viikolla pääsi käymään niin, että kirjoitimme pitkän pähkäilyn jälkeen hankintasopimuksen Kastellin kanssa. Mieleisemme talomalli on siis Kastelli Verso 92/105, joka tuli vasta viime vuonna Kastellin talokirjaan. Tästä johtuen valmiita pulpettikattoisia Versoja ei ole tullut vielä katukuvaan. Onneksemme kuitenkin päivää ennen suunniteltuja talokauppoja bongasimme juuri samanlaisen Verson olevan avoinna kiinnostuneille, mikä tuuri! Päätös vain vahvistui kun ihastelimme suuria ikkunoita ja korotettua huonekorkeutta.  Haaveet pulpettimallisesta talosta, jossa olisi isot ikkunat merelle tuntui taas olevan astetta lähempänä, 

Vaikka toiveet talon ulkonäön suhteen selkiytyivätkin melko samoihin aikoihin tontin hankkimisen kanssa, väännettiin muista ratkaisusta vielä kättä. Minne kylppäri, entä vaatehuone? Melko pieni sisäpinta-ala rajoittaa hieman toivomuksia, eli aulatilat sekä vieraskylppärit voitiin heti jättää laskuista pois. Minulla oli yksi harras toive: jokatytön unelma, Carrie Bradshaw -tyylinen vaatehuone. Onneksi myös Arttu ymmärsi haaveideni päälle, ja vaatehuone suunniteltiin makuuhuoneen yhteyteen. Toki tämä aiheutti sen, että kylpyhuone vuorostaan pieneni. Verso 92 mallissa on alunperinkin pieni vaatehuone makuuhuoneen yhteydessä, joka on muokattavissa esimerkiksi saunaksi. Me teimme kuitenkin päinvastaisen ratkaisun, ja pienensimme kylpyhuonetta. Pienensimme kylpyhuonetta itseasiassa niin paljon, että sieltä poistettiin toinen vessa. Kyllä, tahdoin vaatehuonetta todella palavasti!

Saunan puuttuminen ratkaistaan myöhemmin erillisellä pihasaunalla, jonka yhteyteen tulee myös vierashuone. Näin saamme hieman lisäneliöitä asumiseen, sekä vierashuoneesta lisäksi myös melko rauhallisen työtilan.

Yhteenveto tekemistämme muutoksista:
 • Vaatehuoneen lisääminen makuuhuoneen yhteyteen
 • Ikkunan lisäys vaatehuoneeseen
 • Kodinhoitohuoneen ulkooven poistaminen - näin saimme lisää kaappi- ja laskutilaa muuten melko pieneen huoneeseen
 • Erillinen, muurattu suihkuhuone. Tämä on siis pienempi kuin alkuperäiskuvissa, ja sieltä on lisäksi poistettu wc-istuin
 • Kylpyhuoneen ikkunan poistaminen

Päädyimme lopulta tilaamaan talon muuttovalmiina, joten (lähes) kaikki pintamateriaalitkin on jo päätetty pistorasioita lukuunottamatta. Sanottakoon nyt sen verran, että muutoksia tehtiin aika paljon. Näistä muutoksista kuitenkin lisää myöhemmin!

Kuvat ovat muokattu Kastellin sivuilta löytyvistä kuvista.-Erika

2 kommenttia:

 1. Onnittelut valinnasta. Meillä sujui Kastellin kanssa mallikkaasti ja ollaan edelleen tyytyväisiä kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin tähän asti sujunut hyvin, toivotaan että saadaan hyviä kokemuksia jatkossakin :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!