perjantai 16. syyskuuta 2016

Villa lampi

Talon paikalla on tällä hetkellä pieni lampi, ja nyt pähkäillään kuinka saadaan perustukset pysymään tulevaisuudessa kuivana. Paras vaihtoehto tällä hetkellä on luultavasti valaa betonista "valli" kalliolle talon pohjoispäätyyn, joka vastaa niskaojaa. Kallio viettää tällä hetkellä suoraan perustusten alle, ja sitä myöten myös valumavedet. Betonivalli siis keräisi kalliolta valuvat vedet, ja vallin alapuolelle tulee vielä salaojaputki, joka kerää mahdolliset ylivaluvat sadevedet. Näin talon perustukset pysyvät varmasti kuivin jaloin.

Talon alle tulee varmuuden vuoksi myös salaojaputki, joka kerää mahdolliset sinne saakka pääsevät vedet. Tällä putkella ei todellisuudessa pitäisi olla mitään virkaa, koska talon ympärillä kulkevat salaojaputket estävät veden virtauksen talon alle. But better safe than sorry, they say!

Lisäksi kuoppa on vieläkin tyhjentämättä lopusta pohjamaasta.Tämän jälkeen tulee kuopan betonointi, jolla ohjataan vielä valumavesiä kohti salaojaputkia. Perustamistapalausunnon saimme eilen, ja tänään viedään siis rakennuslupahakemus! Lisäksi odottelemme vielä muutamia tarjouksia lvis-suunnittelijoilta, jotta saamme myös jätevesisuunnitelman liitettyä myöhemmin osaksi rakennuslupahakemusta.


Pohjoispäädystä katseltuna

Eteläpäädystä katsottuna
-Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!