torstai 18. elokuuta 2016

Tontin metsästys

Varmastikin tärkein asia taloprojektin aloittamisessa on päättää, minne talonsa tahtoo rakentaa. Suuria päätöksiä on tehtäväksi monia: pieni kaupunkitontti, vähän suurempi taajamatontti vaiko taajaman ulkopuolelle. Meille oli alusta asti selvää, että emme tahdo tiheästi rakennetulle asuinalueelle, sillä olemme molemmat yksityisyyden perään.


Noin vuoden verran ajelimme puolivakavissamme ympäri Varsinais-Suomea katselemassa tontteja, joista mikään ei kuitenkaan ollut täysin toivomaamme. Todenteolla aloimme tonttia etsiä alkutalvesta 2016, jolloin päätimme tehdä ostopäätöksen kuluvan talven ja kevään aikana. Pienen seulonnan jälkeen mahdolliset tonttivaihtoehdot rajautuivat kahteen tonttiin: lohkottuna minun vanhempieni maatilasta tai meren läheisyydessä oleva niinikään metsäinen tontti. Vaakakupissa painoivat näköalat, aurinkoisuus sekä sijainti.


Maaliskuun alussa päätös oli vihdoin valmis, ja päädyimme tonttiin vanhoilla kotikonnuillani. Omat vanhempani asuvat melko lähellä, mutta tonttia valitessa tärkeää oli, ettei ole yhteisiä pihateitä, postilaatikkotelineitä saatika näköyhteyttä. Tonttimme on melko korkealla kallioisella rinteellä, vanhojen mäntyjen katveessa. 

Parasta tontissamme on se, että kesäisin sinne paistaa aurinko vuorokauden ympäri ja kaunista, jopa hieman lappimaista maisemaa on silmänkantomattomiin. Ja jos oikein silmiään siristää, voi nähdä palasen merta pilkottavan puiden lomasta.

Kuvien maisemat on kuvattu tammikuussa, jonka jälkeen on tapahtunut paljon. Palataan tähän myöhemmin!

Terkuin,
Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!