keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Takka tuli taloon

Heippa! Mahtaakohan siellä olla enää ketään? Viime kerrasta on jo hävettävän kauan aikaa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Viimeksi kerroin sisäseinien levytyksien valmistumisesta, ja nyt ollaan vielä hieman pidemmällä. Levytyksien jälkeen seinät siis tasoitettiin useampaan kertaan, sitten pohjamaalattiin ja lopulta seiniin tuli lopullinen maali.

Meillä on kaikissa seinissä paperin sävy F497. En osannut talon tilausvaiheessa päättää tehostevärejä, joten päätimme jättää niiden valitsemisen myöhemmäksi. Nyt ehkä hieman harmittaa, sillä olen hurahtanut lilaan ja petrooliin... Hieman hölmöähän se on heti alkaa maalaamaan maalareiden jälkeen, mutta ei kai näitä ratkaisuja järjellä kuulukaan tehdä?! Seinien lisäksi lopullisen pintansa on saanut katto, johon valitsimme roiskerappauksen. Minun silmääni tämä listaton vaihtoehto oli parempi kuin MDF-paneelikatto, joka oli toisena vaihtoehtona.

Katon ja seinien lisäksi meille tuli takka muutama viikko sitten! Takkamme on Uuniseppien, ja kuului Kastellin "vakiomallistoon". Valitsimme takkaamme valkoisen metallihormin ja lisäksi tuhlailimme vielä lasiseen levyyn takan eteen. Takkatoimitus tuli kahden trukkilavan päällä, joiden sisäänkanto oli meidän vastuullamme. Menimme muina miehinä tontille tarkoituksenamme "äkkiä kantaa vaan tää takka sisään". No aikaa kuluikin melko runsaasti, sillä kannettavia osia oli paljon ja ne myös painoivat melkoisesti. En tosiaankaan tajua, miten takan asentaja sai kaikki osat yksinään punnerrettua paikoilleen!

Tällä hetkellä siis Kastellin urakasta puuttuu vielä lattiat, vesieristys- ja laatoitustyöt, keittiö, khh ja tietenkin sähköjen viimeistelytyöt, kuten pistorasiat. Talo on nyt ollut tällä mallilla jo kolmisen viikkoa, sillä lattioiden kanssa tuli takapakkia jonkin verran. Alkuperäinen valu ei ollut hiomisenkaan jälkeen tarpeeksi tasainen, vaan lattiaan piti valaa vielä uusi 1cm paksuinen kerros. Tämän kuivumista nyt odotetaan vielä ilmeisesti tämä viikko, jonka jälkeen (toivottavasti) alkaa jälleen tapahtua. Halu muuttaa uuteen kotiin on toki valtava, mutta vielä enemmän hermostuttaa toukokuussa päättyvä vuokrasopimus. Kesällä on siis edessä kodittomuutta juhannukseen saakka, toivottavasti on hyvät kelit mökkeilyyn :) Alla vielä sneakpeak meidän mahdottoman ihanasta laminaatista ja suihkun tehosteseinän laatasta!
Hyvää pääsiäistä kaikille! :)

-Erika

2 kommenttia:

  1. Heippa! Kivalta näyttää :) Meilläkin on Kastelli-talo rakenteilla ja ollaan suunnilleen samassa vaiheessa kuin te. Pakko kysyä, mikä tuo ihana mosaiikki on? On just sen oloinen, mitä olen metsästänyt. t. Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, ja kiva kun kommentoit! :) Mosaiikki on Pukkilan kiiltävää lasi/luonnonkivimosaiikki mix sarjaa (Alin valkoinen, koodi 79015158).

      Poista

Kiva kun kommentoit!