keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Sisäseinien levytykset

Hei taas, pitkästä aikaa! Aikaa blogin päivittämiselle ei ole meinannut ollenkaan löytyä, mutta onneksi todistusaineistoa etenemisestä on kuitenkin kertynyt. Raksalla on ollut nyt melkein viikon hiljaista, mutta edistystä on kuitenkin tapahtunut, sillä levytykset ovat nyt valmiita!

Levytykset pääsivät kunnolla käyntiin sähkötöiden valmistuttua noin pari viikkoa sitten. Sen verran paljon johtoja risteili pitkin sisäseiniä, että varmaan pitää harkita kahteen kertaan ennen kuin poraa seinään ruuveja... Sähkötöiden jälkeen sisäseiniin tuli 50mm eristysvillat ja päälle gyproc-levyä. Siniseen muovipussiseinään tottuneena koko talosta tuli silminnähden valoisampi! Antaa kuitenkin kuvien puhua puolestaan. 

Meidän makuuhuoneemme, oikealla takana käynti vaatehuoneeseen.

Vaatehuone fisun silmin.

Ulko-ovessa tulee olemaan pyöreä kirkas ikkuna, josta toivottavasti näkee terassin ovelle ja siitä suoraan avautuvaan maisemaan. Tämä talon läpinäkyvyys ovelta ovelle on yksi lempijuttujani koko talossa (tietysti vaatehuoneen lisäksi). 

Levytysten lisäksi taloon tulee nyt vesi, ja poistoilmalämpöpumppukin seisoo jo paikoillaan kodinhoitohuoneessa. Tästä päästäänkin kätevästi aasinsiltaa pitkin niihin asioihin, jotka eivät puolestaan ole suosikkijuttujen listallani:

1)  Porakaivomme tuotto. Kuivina pakkaskausina porakaivomme vuorokausi tuotto on välillä jäänyt vain noin 300 litraa, tosin välillä sieltä tulee kuitenkin noin 800 litraa. Hyvästi pitkät suihkut!

2) Liukas, mäkinen tie. Muutaman kerran asentajat eivät ole päässeet perille tontille, sillä tie on ollut niin liukas. Asentajien lisäksi myös Arttu on päässyt pulkkailun malliin, onneksi kinos kuitenkin esti törmäyksen talon seinään...

3) Tavaran vastaanotto. Emme alussa tajunneet, kuinka paljon vaivaa tästä koituu. Soitto tulevasta tavarasta tulee noin tuntia ennen toimitusta, ja kuljettajat toivovat luonnollisesti vastaanottajaa tontille. Pienellä varoitusajalla kuitenkaan ei aina pystytä paikalle tulemaan, joten onneksi (useimmiten) kuskeilla on riittänyt ymmärrystä. Yksi kuljettaja oli niinkin ihana ja laittoi autoonsa ketjut, jotta pääsee toimittamaan paketin perille!

Kaikkea kivaakin on onneksi pian tulossa, sillä takan pitäisi tulla viikolla 10 ja PILP kytketään päälle todennäköisesti ensi viikolla. Toivottavasti se vähän pienentää tähtitieteellistä sähkönkulutusta. 

-ErikaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!