maanantai 23. tammikuuta 2017

Sisäseiniä ja sotkua

Joulukuun kuhinan jälkeen tontilla on ollut hieman hiljaisempaa. Tammikuun alussa ensimmäinen porukka sai urakkansa päätökseen, ja tästä pidettiin katselmus rakentajan, vastaavan mestarin ja meidän kesken. Tämä katselmus kuuluu Kastellin käytäntöihin, eli tämä ei ole kunnan vaatima. Minusta se onkin hyvä, että jokainen rakentaja vastaa omasta työstään ja näin syntyy selkeä työnjako erillisten urakoiden välillä. 

Lattiavalun jälkeen tontille saapui jälleen uusi rakennusporukka eli "sisäseinämiehet". Ensin rakennusporukka kantoi tarvittavat tykötarpeet sisään ja sen jälkeen piirsivät sisäseinät lattiaan. Sisäseinien rungot nousivat muutamassa päivässä, ja niiden pintaan ilmestyivät gyproc-levyt toisessa mokomassa. Toinen puoli tosin jätettiin vielä levyttämättä, jotta myös sähkömies saisi työnsä tehtyä. 

Olohuoneesta keittiöön päin katsottuna, josta ovi kodinhoitohuoneeseen.

Olohuone keittiöstä kuvattuna.Olohuone sekä keittiö hahmottuvat nyt entistä paremmin seinien myötä, ja onneksi tilakin tuntuu vielä avaralta. Yksi peloistani liittyen taloon oli sen koko, ja murehdin sen olevan liian pieni ja ahtaan tuntuinen. Isot ikkunat ja nostettu katto kuitenkin tuovat mukanaan avaruuden tuntua ja nämäkin neliöt tuntuvat rutkasti tilavammilta. Kaksi pientä makuuhuonetta ovat no, pieniä, mutta näidenkin suhteen ovat pelkoni onneksi osoittautuneet turhaksi. Olokeittiön lisäksi positiivisin yllätys oli vaatehuoneen koko, sillä nyt puhutaan oikeasti huoneesta eikä komerosta! Tähän tilaan on siis luvassa mahdollisuuksien mukaan köyhän naisen Sinkkuelämästä tuttu walk in- closet. 

Toinen pikkumakkareista.
Päämakuuhuoneestä käynti vaatehuoneeseen.

Tämän vaiheen jälkeen taloon asennettu ilmanvaihtoputket. Tänään myös sähkömies on aloittanut urakkansa, ja sähköjen odotetaan olevan valmiita tällä viikolla. Vaikea uskoa, että talo on jo viimeistelyvaiheessa! 

Ps. Kuvien ottamisen jälkeen rakennuttajat ovat ottaneet itseänsä niskasta kiinni ja luutunneet talon aivan tiptop kuntoon!


-Erika
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!