maanantai 12. joulukuuta 2016

Ulkona kylmä, sisällä lämmin

Viikko sitten juhlittiin harjakaisia ja lauantaina oli jo sisällä lämpimämpää kuin ulkona. Ihmettelen tätä kyllä joka kirjoituksessa, mutta rakennus valmistuu ihan käsittämätöntä tahtia. Tiesin niin kutsuttujen pakettitalojen nousevan nopeasti, mutta että näin nopeasti!

Viime viikolla raksamiehet ovat siis asentaneet Paroc villat, höyrynsulkumuovit sisälle, koolaukset, tuulensuoja levyt ja olohuoneen isot ikkunat ja tänään on lisäksi tullut vielä kattopellit. Meille on jäänyt tavaroiden vastaanottaminen ja rakennuspaikan siistinä pitäminen. Pakettien vastaanottamista varten kannataa hankkia suuria pressuja jo hieman etukäteen. Me hankimme yhden 8x10m ja kaksi 6x8m pressua, jotka ovat osoittautuneet hyviksi. Lisäksi tontille tuli siivoamista helpottamaan roskalava, jota voin suositella lämpimästi ihan kaikille. Rakentamisesta tulee roskaa aivan käsittämättömät määrät, joten jokainen jätelavan vuokraan uponnut sentti on sen arvoinen.Tarjolla on jälleen melko huonoja otoksia, mutta eiköhän näistä kuitenkin selvää saa! Olen innoissani etenkin noista olohuoneen suurista ikkunoista, niistä tulee sisään aivan uskomattomat määrät valoa!  Lisäksi talon takapuolella (korkea puoli) osa tuulensuojalevystä on korvattu vanerilla, syytä tähän en siis tiedä.  Edit: viisaammat kertovat vanerin tukevan taloa.

Tänään tontille ovat tulleet lattiastyroksit ja vahvikeraudat, jotka vaikuttavat hyvin heppoisilta. Kuvittelin betoniraudoituksien olevan jotenkin hyvin jämerät, joten olin hieman epäluuloinen näiden suhteen. Luotan kuitenkin että joku rakentamista paremmin tunteva on nämä asiat miettinyt valmiiksi. Lattiavalukin on vielä suunnitteilla ennen vuoden vaihtumista.

Vaikka ulkonäkö on edelleen hyvin keskeneräinen, niin on hauskaa nähdä vihdoin konkreettisesti mitä on pian jo vuosi suunniteltu. Pelkäsin aluksi talon näyttävän pieneltä, ja sisääntulokuistin jotenkin liian matalalta. Onneksi huoleni ovat kuitenkin olleet turhat, talo on ihan kaikkea mitä toivoin ja vähän vielä enemmänkin!

-Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!