sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Perustukset ja porakaivo

Alkaa olla aika epätodelliset fiilikset, sillä nyt päästään vihdoinkin rakentamaan ylöspäin! Tähän asti on rahaa aja energiaa syydetty vain maan sisään, joten voitte kuvitella tunnelman olevan yhtä korkealla kuin perustustenkin. Perustukset ovat 90 cm korkeat ja 30 cm leveät (antura) ja 20 cm yläosastaan. Kuvissa on vielä näkyvissä perustusten muotit, mutta tulevan lattiakorkeuden hahmottaa jo tosi hyvin. Huomenissa lähtevät muotit jo seuraavalle työmaalle ja meillä alkavat sisätäytöt. 

Nyt on kyllä pakko kehua hieman Perustava Oy:n kavereita! Perustukset piti tulla jo viikko sitten, mutta lykkääntyivät meistä johtuvista syistä. Viivästys olisi ollut aihe sakottaa meitä, mutta onneksemme kaikki järjestyi kun kauniisti pyytää! :) Lisäksi toiminta oli vikkelää ja joustavaa. Peukku siis heille!

Viimeinen kuva on otettu olohuoneiden isojen ikkunoiden kohdalta lattiatasosta! En varmaankaan koskaan kyllästy näihin maisemiin.

Toinen mielialaa nostattava juttu on porakaivo. Porakaivon meille tekivät Porakaivot Aaltonen Ky ja pakko suositella myös heitä! Porakaivomme on 85 metriä syvä, ja pumppu ulottuu noin 80 metriin. Heti porauksen jälkeen vettä vain tulla pulppusi, mutta loppui muutamassa tunnissa kokonaan. Siksi meille tehtiinkin kaivon paineaukaisu, jolla yritetään ymmärtääkseni laajentaa löytyneitä vesisuonia. Tästä lähtien on vettä tullut melko tasaisesti noin 40 litraa tunnissa, eli noin 900 litraa vuorokaudessa.  Vesi on väriltään melko ruskeaa, ja luulemme että siinä on joukossa melko paljon rautaa. Veden laadun ajattelimme tutkituttaa vasta noin 4kk kuluttua, sillä ilmeisesti silloin on pienempi riski epäpuhtauksiin. Veden maku on kuitenkin ihan hyvä :)


Kaivon teimme ihan tavallisista kaivon renkaista, jonne tulee siis sisälle mm. pumppu. Selvennykseksi, että vesi ei varastoidu tuohon rakennettuun kaivoon, vaan porakaivo on halkaisijaltaan noin 15 cm ja 85 m syvä, joten viisaammat voivat tästä laskea kaivon tilavuuden. 

-Erika

4 kommenttia:

 1. Hei!!

  Mukava löytää blogi, jossa rakennellaan saman kokoluokan kotia! Meidän kodin toimittaa Sievitalo ja kerrosalaa löytyy 105 neliötä. Jään siis erittäin mielenkiinnolla seuraamaan teidän projektia! :)

  Meidän projektia pääsee seuraamaan täältä;
  http://pienisievasievitalo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kiva kuulla että muillekkin riittää vähän pienemmät neliöt :)

   Mekin jäämme seuraamaan teidän projektia :)

   Poista
 2. Oliko kova homma, lähinnä mietin kauanko tuossa meni? Meidän naapuriin on tuo porakaivo tulossa. Alkavat siis varmasti pihaa pian mylläämään, saattaa osua meidänkin rajalle.

  VastaaPoista
 3. Onpa hienoa kuulla, että teillä lähti tulemaan vettä kaivoon. Meillä on ollut harkinnassa oma porakaivo tulevalle mökille. Kylläpä nämä porakaivot ovat melkoisen syviä, teilläkin se on 85 metriä syvä.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!