keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Välipäivitys

Joudunkin nyt syömään sanani, sillä en puhukaan vielä betonoinnista, joka kuuluu meillä siis pohjatöihin talon paikalla olevien kuoppien vuoksi jolloin vesi ei pääse vaihtumaan vaan kuopissa oleva vesi voisi jäädä seisomaan talon alle. Nyt meillä on kuitenkin rakennuslupa (!!), ja aloituskokous oli viime viikolla, ja paikalla olivat meidän vastaava mestarimme ja kaupungin rakennusmestari.

Aloituskokouksessa päätettiin, että louhimme talon eteläpäädystä kalliosta n. 50 cm, jotta sorapatjaan ei tulisi yli metrin korkeuseroja (koska silloin on olemassa ilmeisesti talon painumisvaara). Lisäksi louhittavaksi tulee myöskin niskaoja talon pohjoispäätyyn, joka kerää rinnettä pitkin tulevan veden. Aiemmin sanoin, että tämä toteutettaisiin myöskin betonivalulla, mutta aloituskokouksessa se päätettiinkin louhia. Louhinta on tilattu, ja maan pitäisi alkaa jytisemään tällä viikolla.

Sitten vielä sananen siitä betonista: betoniautojen piti alkuperäisen suunnitelman mukaan kurvata tontille edellisellä viikolla. Päätimme sittenkin odottaa aloituskokoukseen saakka, vaikka vastaava mestarimme vihreää valoa hommalle näyttikin. Ja hyvä että odotimme, sillä louhintaa emme olleet aikaisemmin suunnitelleet. Louhinta tulee olemaan kuitenkin melko lähellä betonointia, emmekä tiedä meneekö kalliossa esimerkiksi railoja. Emme siis halunneet ottaa riskiä vasta valetun betonin halkeilusta, joten lykkäsimme betointia parilla viikolla. Olemme kuitenkin edelleen aikataulaussa, joskin Arttu joutuu olemaan viikon kiinni raksalla tekemässä soratäyttöjä niiden tullessa ajankohtaiseksi.

Mutkiakin on ollut matkassa: emme olleet saaneet suunnittelutarveratkaisuun riittävän tarkasti talon kulmapisteiden koordinaatteja, joten kun rakennuspaikkaa tultiin merkitsemään, jouduimme katsomaan uudet kulmapisteet sekä talolle että autotallille. Tämä tarkoittaa tietysti hivenen turhaa rahanmenoa, sillä joudumme tilaamaan uuden asemapiirustuksen uusilla koordinaateilla.

-Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!