maanantai 26. syyskuuta 2016

Pohjatöitä

Raksalla on nyt puuhailtu viime viikko melko tiiviisti, sillä pohjatöiden deadline häämöttää reilun kuukauden päässä. Viime päivityksen jälkeen maaurakoitsijamma kaivoi "uran" jota pitkin perustusten paikalla ollut vesi valui rinnettä alas. Kalliossa oli kuin tilauksesta railo, joka juoksuttaa vedet poispäin perustuksista, kävi edes jossain hiukan tuuri ettei tarvinnut sitäkin uraa louhia. Saimme lisäksi viikonlopuksi pienen kaivinkoneen tontille, joten Arttu on viettänyt viikonloppunsa tiiviisti kaivurin ohjaimissa. Talon pohja on nyt siis siistitty kokonaan, ja tällä viikolla olisi tarkoitus nyt betonoida pohjan syvimmät kuopat. Betonointia varten tehdään huomenna vielä muotit, ja sitten toivotaan ettei loppuviikolla sada!

Tällä hetkellä kuvissa näkyvä lätäkkö on ainoa paikka joka kerää vettä. Tuo kuoppa oli syvempi kuin osasimme aavistaa, joten päätimme siirtää taloa n. 1,5 metriä eteenpäin, jotta emme joudu täyttämään kuoppaa betonilla/soralla. 

Ura, jota pitkin sadevedet valuvat pois
Salaojaputkia odottamassa asennusta
Tarkkasilmäisimmät ehkä jo huomasivatkin, mutta alimmassa kuvassa näkyy sähkökaappi (!!!), ja virrankytkentä on jo tilattu. Puolet sähköjohdosta vedettiin maakaapelilla, ja loppupätkä ilmakaapelilla, koska maasto oli niin kalliosta ettei siihen saatu kaivettua kaapelille ojaa. Sähkötolpat ovat pystyssä, mutta ilmakaapelia ei ole vielä asennettu. Tässä vaiheessa on alkanut mietityttämään, että puuvaraston rakentamiseen olisi voinut hyödyntää myös sähköllä toimivia työkaluja... Lautojen sahaamisessa oli nimittäin melkoisesti työtä. Lisäksi aloituskokous on sovittu ensi viikolle, ja rakennuslupakin saisi pian saapua.

Seuraavaksi asiaa betonista!

-Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!